#BLOG

Beaufort makes it personal met: Michiel Tempelman

Utrecht, november 2022

Beaufort Transformations and transactions heeft een compleet nieuwe uitstraling, inclusief nieuwe pay off: Perfection made Personal. Maar wat betekent dat eigenlijk in de praktijk? Daarom vertellen de consultants van Beaufort hoe zij het ‘Personal’ maken. Deze week: Michiel Tempelman.

“Als je daadwerkelijk boven de materie staat, ben je in staat om met een paar pagina’s de problematiek én de oplossingen te formuleren.” – Michiel Tempelman, partner.

Perfection made Personal, wat houdt dat volgens jou in?

Michiel: “Dat is eigenlijk een schot voor open doel voor mij, ik ben namelijk een perfectionist!

Dat betekent dat ik in de praktijk vaak heel erg methodisch te werk ga en de feiten eerst goed op een rij zet. Denk altijd een paar stappen vooruit en beredeneer wat de consequenties zijn van de keuzes die je maakt.

Daarnaast zal ik altijd proberen zaken te verwerken tot hapklare brokken. Als je daadwerkelijk boven de materie staat, ben je in staat om met een paar pagina’s de problematiek én de oplossingen te formuleren.

Als laatste houd ik altijd voor ogen dat financiën niet het startpunt zijn van een organisatie, maar de resultante. Om daadwerkelijk tot de kern te komen moet je de onderliggende factoren begrijpen: De markt, de operationele werkprocessen, de organisatiestructuur en de mensen.”

En Michiel: hoe maak jij het Personal?

“Soms moet je tegen de stroom inzwemmen om bij de bron te komen. Wees dus authentiek, durf ‘domme’ vragen te stellen en zaken vanuit een andere invalshoek te benaderen. Vaak kom je dan tot verrassende inzichten en oplossingsrichtingen.

Gelijk hebben is niet altijd gelijk krijgen, dat geldt voor iedereen. Het is dan ook cruciaal om oog te hebben voor de verschillende belangen van betrokkenen om tot acceptabele oplossingsrichtingen te komen, zonder dat je daarbij vervalt in vlees-noch-vis uitkomsten. Dit kan alleen maar als je integriteit boven alle twijfel verheven is.”

Interesse in een persoonlijk gesprek?

Vind de contactgegevens van Michiel op de teampagina!