#BLOG

Beaufort makes it personal met: Luuk Louter

Utrecht, maart 2023

Beaufort Transformations and transactions heeft een compleet nieuwe uitstraling, inclusief nieuwe pay off: Perfection made Personal. Maar wat betekent dat eigenlijk in de praktijk? Daarom vertellen de consultants van Beaufort hoe zij het ‘Personal’ maken. Deze week: Luuk Louter.

“Slechts wanneer een scherp beeld bestaat van de expertise, wensen en behoeften van alle betrokken partijen staan innovatieve ideeën in hun kracht.” – Luuk Louter, consultant.

Perfection made Personal, wat houdt dat volgens jou in?

Luuk: “Binnen onze business ontstaat perfectie altijd vanuit een persoonlijke aanpak. Een financieringsvraagstuk kan pas worden geadresseerd wanneer een goed beeld is geschetst van het ‘volledige plaatje’.

Dit begint bij de analyse van het vastgoed, de huurders en financiële positie van een onderneming; een overwegend kwantitatieve aangelegenheid. Minstens zo belangrijk zijn de ‘zachte elementen’ die spelen. Voor het vinden van een passende (langetermijn)strategie moet inzichtelijkheid ontstaan in de drijfveren van een onderneming én haar ondernemer(s). Is er behoefte aan rust en consistentie, zijn er ambities om op te schalen of dient er juist te worden afgebouwd? Ons doel is een financieringspartner te vinden met gunstige voorwaarden die aansluit bij deze persoonlijke visie.”

En Luuk: hoe maak jij het Personal?

“Mijn aanpak kenmerkt zich door flexibiliteit, creativiteit en proactieve communicatie.

In januari 2021 ben ik gestart bij Beaufort. De open sollicitatiebrief las op hoofdlijnen als volgt: ik heb geen specifieke financiële achtergrond, wel begrip van tijd-ruimtelijke datawetenschappen en een voorliefde voor de vastgoedmarkt; kan mijn profiel van meerwaarde zijn voor jullie? Het bleek een schot in de roos. Jan Eduard Thompson en Gert-Jan Winkelhagen waren reeds overtuigd van de meerwaarde van datagedreven werkprocessen en stonden direct open voor innoverende ideeën.

Twee jaar verder – en aardig bijgeschoold op het gebied van vastgoedfinancieringen – merk ik dat deze ‘data oplossingen’ een interessante aanvulling zijn op het palet aan diensten dat wij kunnen bieden. Binnen de debt advisory betekent dit vooral het versnellen en vereenvoudigen van processen middels automatisering.

Daarnaast werk ik aan verschillende datastrategieën. Een uniek project waar ik erg van heb genoten was de opbouw van het Register Duurzame Leefomgeving voor NL Greenlabel. Met een dedicated projectteam hebben we langdurig gesleuteld aan een geautomatiseerde labelingmethode voor het meten van de duurzaamheid van de fysieke leefomgeving. Complexe, vernieuwende technieken werden daarbij vertaald naar een intuïtieve en informatieve rapportage.

Hierin schuilt de crux van effectief datagedreven werken: data zijn complementair aan – geen vervanging voor – het verlenen van complete en persoonlijke adviezen. Een succesvol adviestraject begint met een inhoudelijke voorbereiding en een open, constructieve houding naar de klant. Kritische vragen stellen is belangrijk; een luisterend oor voor de antwoorden des te meer. Slechts wanneer een scherp beeld bestaat van de expertise, wensen en behoeften van alle betrokken partijen staan innovatieve ideeën in hun kracht.

Ten slotte is het van belang om relevante procesmatige ontwikkelingen te monitoren en de hete kastanjes tijdig uit het vuur te halen. Dit maakt trajecten ontspannen en, niet geheel onbelangrijk, een stuk leuker. Misschien symboliseert deze dynamiek wel de kern van mijn werkwijze: inhoudelijke perfectie kan worden bereikt met data, een geslaagde samenwerking begint en eindigt bij een persoonlijke aanpak.”

Interesse in een persoonlijk gesprek?

Vind de contactgegevens van Luuk op de teampagina!