#BLOG

Beaufort makes it personal met: Dirk van der Velden

Utrecht, juli 2022

Beaufort Transformations and transactions heeft een compleet nieuwe uitstraling, inclusief nieuwe pay off: Perfection made Personal. Maar wat betekent dat eigenlijk in de praktijk? Daarom vertellen de consultants van Beaufort hoe zij het ‘Personal’ maken. Deze week: Dirk van der Velden.

“Ik ben graag bezig mensen verder te helpen en mijn capaciteiten in te zetten voor het welzijn van een ander.” – Dirk van der Velden, consultant.

Perfection made Personal, wat houdt dat volgens jou in?

Dirk: “Perfection made personal kan opgeknipt worden in twee delen: Perfection (perfectie) en personal (persoonlijk). Om bij die laatste te beginnen. In mijn optiek is iets persoonlijk als het iets van jou is; als het je aan het hart gaat. Persoonlijk is dan ook een diep gewortelde motivatie die onderdeel uitmaakt van wie je als mens bent. Het raakt aan je zijn en je kunt het niet forceren. Perfectie is meer een instelling/houding waarbij altijd gestreefd wordt naar het beste resultaat. De vraag is alleen of dit zonder een persoonlijke motivatie vol te houden is. Perfection made personal is het samenkomen van de twee. Je hebt het streven naar het beste resultaat onderdeel gemaakt van wie je bent. De wil om perfectie na te streven komt dus voort uit een diep gelegen persoonlijke motivatie. Juist onder die omstandigheden is perfectie oprecht en vol te houden.”

En Dirk: hoe maak jij het Personal?

Dirk vervolgt: “Voor mij is je inzetten voor het beste resultaat onderdeel van mijn persoon. Ik ben graag bezig mensen verder te helpen en mijn capaciteiten in te zetten voor het welzijn van een ander. Of die ander nu een bedrijf, een medewerker, een organisatie, een bestuurder of een collega is. In mijn werk ben ik dan ook altijd op zoek naar de beste manier om impact te hebben op de vraag die voorligt. Daar haal ik energie uit en daarin kan ik het meest mezelf zijn. Dit kan soms ook in de kleine dingen zitten, zoals de manier waarop je binnenkomt bij de klant en met een open houding, oprechte interesse toont in alle personen die de organisatie maken tot wie zij is.

Als laatste, wat voor de één perfect is, is dat voor een ander wellicht niet. In mijn werk ontmoet ik veel mensen waar ik van kan leren. Ik sta in onze samenwerking dan ook altijd open voor advies en opbouwende kritiek om mijzelf verder te verbeteren/perfectioneren.”

Interesse in een persoonlijk gesprek?

Vind de contactgegevens van Dirk op de teampagina!