#BLOG

Beaufort makes it personal met: Bart de Jonge

Utrecht, september 2023

Beaufort Transformations and transactions hanteert de slogan: Perfection made Personal. Maar wat betekent dat eigenlijk in de praktijk? In deze serie vertellen de consultants van Beaufort hoe zij het ‘Personal’ maken. Deze week: Bart de Jonge.

Natuurlijk moet de opdracht waaraan je werkt worden afgerond, maar uiteindelijk is de relatie veelal belangrijker en waardevoller dan de enkelvoudige transactie.” – Bart de Jonge, associate partner.

Perfection made Personal, wat houdt dat volgens jou in?

Bart: “Als perfectie staat voor ‘foutloos’ dan geloof ik daar niet in. Ons vak, debt advisory, is mensenwerk en waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dat is ook niet per sé rampzalig, als je er maar alles aan doet om fouten te corrigeren en in de toekomst te voorkomen. Het helpt dus als je met een club ervaren mensen kunt werken. Die hebben al vaker hun hoofd gestoten en zullen tijdig ingrijpen als een project uit de rails dreigt te lopen.

Ik geloof bij ‘perfection made personal’ veel meer in het tweede gedeelte: personal. Ik hang daarbij sterk aan integer gedrag. Behandel de mensen om je heen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Geef ze een eerlijk advies, ook als het betekent dat jouw beloning lager is of zelfs uitblijft. Manage verwachtingen, en doe je best.”

En Bart: hoe maak jij het Personal?

“Ik zorg ervoor dat ik steeds weet wat mijn relatie belangrijk vindt, waar hij of zij enthousiast van wordt. Vervolgens ga ik daarmee aan de slag, direct of op middellange termijn. Ik beperk me dus niet per sé alleen tot het dossier waarvoor ik word ingehuurd. Als het zinvol is contact te leggen met andere mensen of organisaties die iets voor mijn relatie kunnen betekenen, dan regel ik dat. Ook als ik daarvoor niet direct beloond word.

Ik wil van betekenis zijn voor mijn relatie, waardevol zijn, oplossingen bieden. Natuurlijk moet de opdracht waaraan je werkt worden afgerond, maar uiteindelijk is de relatie veelal belangrijker en waardevoller dan de enkelvoudige transactie.”

Interesse in een persoonlijk gesprek?

Vind de contactgegevens van Bart op de teampagina!

"Ik wil van betekenis zijn voor mijn relatie, waardevol zijn, oplossingen bieden. Natuurlijk moet de opdracht waaraan je werkt worden afgerond, maar uiteindelijk is de relatie veelal belangrijker en waardevoller dan de enkelvoudige transactie.”