"Adapting to today, transforming for tomorrow"

“The Only Constant in Life is Change” – Heraclitus

In een wereld die gekenmerkt wordt door digitale en groene revoluties, oorlogen, inflatie en schaarste aan mensen en middelen, lijken de veranderingen elkaar steeds sneller op te volgen. Om succesvol te blijven moeten bedrijven en hun medewerkers zich aanpassen aan deze verandering.

Ter inspiratie beschrijft Beaufort in een serie welke veranderingen en ontwikkelingen in de media en in de eigen praktijk opvallen.

 

Deze week: Bouw gaat periode van krimp tegemoet

“Bouwer Heijmans ziet woningmarkt voorzichtig opkrabbelen”  kopt het Financieel Dagblad op 1 maart 2024. ‘Bouwbedrijf Heijmans heeft de verkoop van nieuwbouwwoningen in 2023 op peil weten te houden. De overname van de Brabantse bouwer Van Wanrooij meegeteld, is er zelfs sprake van een flinke stijging. Ceo Ton Hillen ziet vanaf het laatste kwartaal van 2023 ‘de eerste tekenen van herstel van de woningmarkt’. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) presenteerde op 25 januari j.l. op haar congres ‘verwachtingen bouwproductie en werkgelegenheid 2024’ echter een aantal zorgwekkende trends. De voortekenen van een mindere periode dit jaar dienen zich aan. De problemen concentreren zich tot nu toe bij de nieuwbouw van woningen, die vorig jaar al terugliep.

Beaufort heeft van oudsher veel bouw- en projectorganisaties geadviseerd en kent de bouwsector als geen ander. In 2022 publiceerden wij al over het projectfalen in de bouwsector. Ondanks de zorgwekkende ontwikkelingen, negatieve sectorprognoses en dalende orderportefeuilles) zien we nog weinig bouwbedrijven in de problemen komen. Tijd dus om hier even verder in te duiken in een blog.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u interesse in een persoonlijk gesprek?

Vind de contactgegevens van Arthur van Midden op de teampagina!