TRANSACTION #7

Beaufort ondersteunt Woon-Winkel Fonds bij succesvolle herfinanciering

Beethoven Beheer B.V. is de beheerder van Woon-Winkel Fonds; een portefeuille met op het moment van de transactie 57% commercieel-, 42% residentieel- en 1% overig vastgoed. Een belangrijk deel hiervan betreft Perifere Detailhandel Vestiging (PDV), supermarkten en appartementen verspreid over Nederland. Op jaarlijkse basis werd ruim € 6,6 miljoen bruto huurinkomsten gerealiseerd en per ultimo 2021 was sprake van een leegstand van circa 2,4%.

De vraag

Beethoven Beheer B.V. kende een kredietbehoefte voor de Woon-Winkel Fonds portefeuille. Met deze financiering kon de aanwezige financiering worden afgelost en de portefeuille verder worden verbeterd en uitgebreid.

Onze aanpak

Beaufort heeft geholpen met realiseren van een succesvolle herfinanciering. Met Handelsbanken is een leenbedrag overeengekomen van € 45 miljoen. De financiering kent een looptijd van 5 jaar tegen een vast rentepercentage. Jan Eduard Thompson, partner bij Beaufort, kijkt terug op een geslaagde samenwerking: “Beethoven Beheer B.V. is een organisatie met zeer ervaren en kundige vastgoedondernemers. In combinatie met onze professionaliteit op het gebied van vastgoedfinanciering vormden we samen een ijzersterk team bij het realiseren van deze herfinanciering. Daarnaast was het persoonlijk contact en de samenwerking met zowel Directeur Rob Knobben en Financieel Manager Robert Lodder uitstekend. Wij zien dan ook uit naar het verder uitbouwen van onze relatie.”

Staat uw organisatie voor een vraagstuk? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen.